Så koselig at du fant veien til bloggen vår. Håper du finner den motivasjonen du søker.


25. oktober 2011

Matinntaket



I går fikk jeg ikke i meg så mye som i forgårs, tror jeg.
Men jeg fikk i meg fiskesuppe. Sånn rett i koppen Toro. Den mettet så mye at jeg var proppmett i over en time etterpå. Stig var ikke hjemme fra jobb, før halv åtte tiden, så det ble sen middag her i huset. Han fikk farsekaker med gulrøtter, poteter, kålstuing og fløtesaus.

I dag skal jeg prøve meg på andre supper. Jeg har masse av dem i skapet for tiden:-)

Stig og Wenche

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei! Kom nettopp over denne bloggen deres. Skal følge med på hvordan det går med deg fremover! Det er no litt spennende dette her.. Og litt skummelt! Jeg har fått brev om at jeg har rett på nødvendig helsehjelp og skal få komme til om et år.. På Voss altså.. Men hvis du har anledning, kunne du da skrive litt om hva som skjer på første møte der oppe? Og måtte du på kurs og sånn? Mener at jeg ikke har sett noe om det? uansett så ønsker jeg deg masse lykke til!!! :)

Mvh

En jente fra Bergen.

Mine betroelser sa...

Hei!

Så koselig med en Bergenser da:-)

Mitt infomøte og Stig sitt infomøte var veldig forskjellig. Men samtidig like. Stig fikk dag 2 dagen etterpå, mens jeg måtte vente i flere måneder på den avgjørende dagen.

Selve infomøtet er ikke så "farlig". Vi var ca 40 søkere + pårørende. En kan ha med max 2 pårørende med. Du får en perm, med masse info hvor en må tenke gjennom mål fram til operasjonen og i etterkant. Den får en til å sette spørsmålstegn, om en virkelig ønsker denne operasjonen.
Den inneholder oppskrifter på hvordan vi skal spise i etterkant, og litt råd om levevaner.

Leger og sykepleiere kommer opp på scenen og forklarer nøye hvordan operasjonen foregår, og forteller deg risikofaktorene og komplikasjonene som kan oppstå med denne operasjonen. Hva en kan forvente i etterkant. Sånn at du blir 100% sikker på hva du begir deg ut på. For der ER ingen returknapp her.

Etter dette møtet blir en delt opp i flere små grupper. Hver gruppe får en bruker som tidligere er blitt operert til å fortelle om sin opplevelse om operasjonen og livet etter dette. Det jeg husker best om min bruker, var at hun 1 år etter operasjonen ble mett av en steinfri sviske. Det var nok liksom. Mens Stig som satt ved siden av meg var vel operert da for 5-6 mnd siden og klarte da å spise mye mer enn det. Men jeg tror det og er litt forskjell på menn og damer da. Det var liksom "kurset".

Det er dag 2 som er dommedag. Da er alle undersøkelsene med bloprøver, veiing, røntgen og forhør hos leger og fysioterapaut og ernæringsfysiolog.

Uansett så ønsker jeg deg lykke til.
Jeg råder deg til å trene opp musklene dine allerede nå. Ikke gå på tredemølla, om BMI en din ligger nær 40 som min gjorde. Da risikerer du å ikke få operasjonen. Og ikke lur deg selv til å tro at nå har jeg gått så langt ned at nå klarer jeg resten selv. Vi klarer ikke å bli der pga at forbrenningen er ødelagt med jojo slankingen. Bygg muskler, det tjener du på før og etter operasjonen. Og du forebygger bukplastikk og andre hudreduserende operasjoner, da du fyller opp plassen det fettet var med muskler.SEE? :-).

Anonym sa...

Tusen takk for svar:) ble mye klokere nå;) men hvorfor får man ikke opr om bmi er nærmere 40? Jeg er 160cm og 117 kg...

Mine betroelser sa...

Hei!

Det er bra.

En får den ikke om BMI en er under 40 og du ikke har tilleggsykdommer relatert til overvekten som f.eks slitasjegikt som jeg har.

Men din BMI er på 45,71 så du vil nok få den ja. Men slanker du deg så pass på å holde deg over 105 kilo til dag 2. Om du ikke har tilleggssykdom du kan dokumentere.
Da er BMI en på 35 og for deg 92 kilo.

De er nødt å sette en grense en plass, og det er overvekten som er helsefarlig (ekstrem fedme)se der på. Og den går ved BMI på 40 eller 35 inkl sykdom.Og de er strenge på det. Men tren, så du er i form etter operasjonen.

Tove sa...

Hei:o)). Har vært inne og holdt meg oppdatert en stund på dere to, og takker for masse god informasjon.Utrolig spennende å følge dere:o)) Skal under kniven 14 desember på Voss(bor i Bergen), og strever akkurat nå med å nå målet med ca 4 til 5 kg ned. Har vært på lavkarbo lenge og da gå over til knekkebrødkuren er en stor utfordring. Lykke til videre:o)))

Anonym sa...

Ja, håper virkelig jeg får! Jeg trener hver dag. Går mye i skogen. Har tenkt på å begynne på sats, men tror jeg ikke hadde følt meg så komfortabel på treningsstudio.. Iallefall ikke før etter en evt opr...

Mine betroelser sa...

Hei Tove!

Så bra!

Vet, du? Jeg gikk ikke på knekkebrødkuren i det hele tatt.
Ikke i følge permen ihvertfall.
Men jeg elsker knekkebrød da.
Det jeg spiste før operasjonen nå, var grove knekkebrød med helt vanlig brunost. Og en salat som faktisk tok vannet i kroppen.


Denne holdt i 3 dager på meg:

1 grillet kylling uten skinn
1/2 isbergsalat
2 beger Cherrytomater
1-2 rødløk
1/2 pose tynne pastaskruer
2 beger Fetaost fra Apetina med soltørkete tomater.

Sånne halve beger.

Jeg har aldri likt feteost, men fram til operasjonen var det de som funket for meg.

Når jeg og Stig skulle til Santorini så ventet jeg mensen, og fikk tabletter for å utsette. Herregud! Jeg la på meg 6 kilo på 10 dager!

Men med salaten så var de borte vekk igjen på halv annen uke.

Og den hjalp meg med resten av kiloene. Så kom selvfølgelig mensen igjen og holdt på å ødelegge hele greie. :-)

Men prøv knekkisene og kuren først du. Det funket nok. Du så på Stig.
Hold meg oppdatert på hvordan det går med deg da!
Vi kan gjerne gå turer sammen om du vil. Lykke til du og:-)

Mine betroelser sa...

Hei igjen:-)

Du får den nok, det er jeg helt sikker på. Jeg går gjerne tur med deg og, om du ønsker det. Jeg trener på Energi på Askøy da. Der har de en kodex som tar hensyn til overvektige.
En føler sev vel der, selv om en er stor. Personlig syntes jeg at de burde hatt ett eget treningsenter for os store. Det er ikke noe rart at vi ikke trener når vi føler oss ukomportable med alle sylfidene. Kanskje du, jeg og Tove og flere skulle slått oss sammen og virkelig tatt over treningstudioet her. Latt sylfidene følt seg underlegen!

Anonym sa...

Hei igjen! Du er flink å svare:) ja, vettu, vi sku faktisk gått tur sammen alle tre! Jeg kjenner ingen som har vært gjennom dette, så for min del hadde det vært flott å bli kjent med noen:)

Mine betroelser sa...

Hei!

Takk for det:-)

Da skal jeg få folk med på tur vet du. Hvor har du lyst å gå da?
Jeg er ikke så flink til å gå utr selv. Er mest vant til tur veiene her på øyen jeg.
Det finnes og en gruppe for slankeopererte her i by'n og de har visst treff en gang i mnd ute på by'n. Hvor gammel er du forresten?

Anonym sa...

Eneste jeg synes er at det ikke må være for bratt der vi skal på tur;) Stoltzen, over vidden og lyderhorn er ikke helt aktuelt for min del;)

Jeg er 28 år. Hvor gammel er du?

Men det er no flott at de har slike grupper da! sikkert veldig greit å ha noen å snakke med og støtte seg til! Hva gjør de på når de er på byn da?

Mine betroelser sa...

Jeg er 41, men ingen tar meg for mer en 30 da:-) Heldigvis.

Lyderhorn da? Det vet jeg hvor er sånn noe lunde. Er ikke oppvokst her nemlig. Og som sagt ikke flink å gå tur.
Jeg har ikke vært med den gruppen enda, men har tenkt å begynne da.
De er bare ute på byn og spise og drikker vel litt alkohol da. Det er jo ikke så mye de har plass til, men de vet sikkert å kose seg likevel.

Har du barn?

Tove sa...

Hei igjen:o)). Har ikke helt kontroll på dette med å kommentere:o)). Hadde skrevet en lang kommentar isted men fikk ikke lagt den ut hmmmmm:o)). Altså, så jeg prøver igjen, er 45 år gammel og har 2 "barn" på 19 og 21 år og verdens snilleste mann:o)). Er nok mer en danse zumba enn gåturer men vil gjerne være med etter at alt er over. Har supertravel november med jobb og ellers sosiale aktiviteter. Men Wenche, jeg kunne tenke meg å treffe deg for en kopp kaffe, slik at jeg kan få høre ennå mer om alt:o)). Kan du sende meg en melding på tgig2003@gmail.com så kan vi utveksle telefonnr.?? Klem