Dette er et brød som er enkelt å lage, skal ikke knaes, man slipper deig på bord og benker og fingre, det er forholdsvis grovt, og så saftig at man slettes ikke trenger pålegg på, og det er holdbart i ca en uke.
Til 3 digre eller 4 mindre brød:
1/2 pk solsikkebrød
1/2 pk kornbrød
1 kg hvetemel
1/2 pk solsikkekjerner
2 pk tørrgjær
2 ts salt
1/2 p kruskakli
Bland med
ca 15 dl varmt/lunkent vann
4 ss honning/sirup (viktig).
Rør sammen til en tykk røre. Blir det tørt tilsetter du mere vann. Dropper du kruskaklien trengs litt mindre vann.
Du kan enten heve i bollen en time, spa i former og etterheve 20 min, eller som jeg gjør: spa rett i former og hev i 40 min-en time.
Stekes på nederste rille på 200 gr i 45-60 minutter. De blir ganske mørke (og harde i skorpa) når de er ferdige, men de blir myke igjen når de kommer i pose.
Til 3 digre eller 4 mindre brød:
1/2 pk solsikkebrød
1/2 pk kornbrød
1 kg hvetemel
1/2 pk solsikkekjerner
2 pk tørrgjær
2 ts salt
1/2 p kruskakli
Bland med
ca 15 dl varmt/lunkent vann
4 ss honning/sirup (viktig).
Rør sammen til en tykk røre. Blir det tørt tilsetter du mere vann. Dropper du kruskaklien trengs litt mindre vann.
Du kan enten heve i bollen en time, spa i former og etterheve 20 min, eller som jeg gjør: spa rett i former og hev i 40 min-en time.
Stekes på nederste rille på 200 gr i 45-60 minutter. De blir ganske mørke (og harde i skorpa) når de er ferdige, men de blir myke igjen når de kommer i pose.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar